Vardagen

Just nu går jag bara och väntar på att ngongång kunna spela in något. Jag skriver konstant, men det känns inte relevant... föresen jag får utlopp för det, visa det, bekräftelse... Vadsomhelstbarajagfårvisaskitenförnågon... allt blir samma... Jag skriver inte datum längre, det blir för många datum... Man skriver på två grejer idag och tre imorgon sen går man tillbaka och redigerar småtexter osv...
L

Petter i "Cribs"... Vardagen för en svensk poet


In my room with some coke...

"What the fuck(ö), Is there no othar?"

 

Sitter på mitt rum med en Cola... The clock is WAY to much. Men det är lugnt, jag börjar sent imorgon, om jag vill... Jag tror jag tar en timme/halvtimme sovmorgon från vanlig tid och drar till skolan sen.. Så jag är där mycket tidigare än jag behöver ändå...

 

Sebbe var här nyss, han åkte för typ en timme sen nu. Vi har pillat med projektetProjektvardagen.blogg.se is the shit...

Vi har inte samma abstrakta snack nu som förut, det är mer konkret. Jag säger inte det som varken positivt eller negativt. Det är var det är. Vi har en heldel konkreta ideer som är på G, har ni tur så kanske ni kommer få se lite i framtiden.

Linus - "Det är inte vi som utvecklar projektet, det är projektet som utvecklar oss"

 

L


Inspirerande


A lill somthin somthin, somthin somthin...

Hocus Pocus I write some shit with Focus/
All the girls screaming "poke us"/
Screaming back "If i got time"/
You, you, 1, 2... 9/ at the same time/
Pop a pill and start flyin/
If I say I'm in to red, all the girls start dyin/
Bitch stop tryin/
I pick what i want/
So I stick whatever I'm on/
I Don't put it on/
Natural born/
Killa/ There ain't no one iller/
Guess it ain't no one realer/
No one other to feel, hu?
Some latenight poetry/
For you to see/
What i told you for free/
So take what you want and get what you need/
Let it soak in/
Might charge you later...
L

Today

Idag har jag skrivit mycket. Det har varit engelsk lyrik, rap. Jag har även spelat in lite Acapella grejer, som kanske kommer upp på bloggen. Sebbe måste bara få höra det först så jag får lite respons och förhoppningsvis positiv respons, bekräftelse.
Det har varit allt från riktigt snuskiga sex texter till, softare, "skall vi rulla upp på mitt loft eller?" till "kickin' som knowledge".
Jag har utvecklats musikliskt väldigt mycket också. Och mitt flow har utvecklats, jag är säkrare i allmänhet på texterna och hur jag uppför mig med dom. Det är soft.
"We have come a long way from dirty ghetto kids" / Lupe Fiasco
Common har jag lyssnat mycket på.
Johnsens beats har spelats non stop också.
Även The Foreign Exchange och "Hocus Pocus" spelas, mest just nu. (Big J uplyste mig om dem när jag var där. TACK!)
Nu är det Spirited away och mat!
L

Projekt Vardagen

Vad är det vi gör:
- "Skriver texter, Lyrics och poesi samt utforskar våran egen kreativitet i vardagens spontanitet."

Detta är våran utgångspunkt som kom till då vi utformade projektet. Projektet handlar om att utvecklas och det har våra tillvägagångssätt samt utgångspunkt också gjort med tiden.

- En soft grej är att vi från början inte hade någon aning om vad vi ville få ut av projektet mer än att vi ville skriva texter och dokumentera processen.

Idag handlar projektet mer om att skapa en produkt med det menar vi något konkret som vi kan visa upp, Till ex. En låt. Just nu fokusera vi mycket på rappen då vi strävar efter att spela in något, texterna är i fokus då vi får beats från vänner. I början av projektet var inte redovisningen i fokus, utan våran egen utveckling. Men efterhand har tanken av redovisningen fått oss att fokusera mer på en produkt som vi tidigare nämnt. Det har blivit en slags utmaning eftersom projektet är väldigt abstrakt.

Vad vill vi uppnå med det här?
I början kretsade tankarna kring att tillsammans förena våra texter i ett skriftligt verk. Vilket fortfarande är ett mål. Vi vill också utforska möjligheterna angående en eventuell publikation genom att ta kontakt med olika förlag. Det finns även ideèr kring utställningar, seminarium och andra tillställningar vilket vi återkommer med.

Kommentarer kring projektet.

Linus
- Jag vill utvecklas estetiskt inom flera områden och detta är ett av de. Jag vill göra något som jag inte gjort förut och lyrics ligger mig nära hjärtat. Det är något jag alltid velat prova på ett lite mer "seriöst" plan.

Sebbe
- Jag vill utveckla och bredda min kreativitet, har alltid haft ett intresse för lyrik som poesi går hand i hand med, därför vill jag nu ta tag i det och göra det till konkret skit.

Gemensam
- Sebastian håller på med dans och Linus pysslar med kläder samt design. Vi båda utbildar oss inom dessa områden.

Vi tror att vi kan utvecklas i våra huvudområden genom att utforska andra estetisk genrer, i detta fallet skrift. Skriften bestå av lyrik som i rap, poesi som whatever och även en vanlig jävla text som du kan kalla poesi om det passar dig, Linus gillar att skriva konstiga typ abstrakta saker dock i beskrivande obestämd form.

Linus och Sebastian -
http://projektvardagen.blogg.se/
7 jan 2010

RSS 2.0